#BORDERLESSLOVE
#BORDERLESSLOVE

Företag

 

På den här sidan hittar du företagspresentationer för BorderPride 2018 samarbetspartners. Många olika typer av företag är representerade och deras tjänster är bara ett par musklick bort. 

Tornedal & Co.

Tornedal & Co" -butik och konstcafé i Haparanda, som lyfter fram lokal kultur.

"Det häftiga med konsthantverk och design är att det har makten att bevara traditioner samtidigt som det utvecklar samhället och bryter ner normer och fördomar.
BorderPride stärker och lyfter det öppna, välkomnande Tornedalen där alla kan känna sig som hemma! Därför är det självklart för oss att vara en del av BorderPride på alla sätt vi kan. Vi vill vara en del av lösningen."
Kuvausteksti

Hotelli Olof

Hotell Olof erbjuder boende till hög standard med ett historiskt avstamp! Boka ditt boende och din biljett till Huvudfesten till paketpris. Hotell Olof har också hand om Huvudfestens dryckesservering!

”Hotell Olof öppnade i november 2014 i tidigare banklokaler i hjärtat av Torneå. Ett år senare med tillkomsten av fler unika hotellrum fastställde vi vår position som livsstilshotell. Från första början har förstklassig service varit vårt motto och vi gör vårt allt för att våra gäster ska trivas hos oss. Därutöver har vi också satsat på sömnkvalitet med inhemska kvalitetssängar och luftkonditionering i alla rum.

På vårt hotell finns såväl Torneås som husets egen historia bevarad. Rummen är klädda med exklusiv fototapet med bilder från Tornedalens museum tagna av den forne torneåfotografen Reino Kainulainen. Rummen pryds av bilder på den gamla bron från 1954, det före detta invalidkaféet från 1973 (nuvarande Umpitunneli) eller Hotel Olofs hörna från 1960.

Vi är stolta över vår unika kombination av högklassig inredning, stadens historia, vårt centrala läge och de vackra vyerna, som sammantaget med vår personliga service borgar för att du ska trivas hos oss.”

Kuvausteksti

Yoga Mind And Soul

Yoga Mind And Soul erbjuder kostnadsfri yoga under pride veckan! För kärleken och människans lika värde.

Lisa Huhta driver Yoga Mind And Soul med önskan om en mötesplats för människan genom lärande och utveckling.

Hennes vision är att ska skapa utrymmen för dig att vara dig själv med dig själv. Med värme, energi, och engagemang strävar hon efter personliga upplevelser på mattan. Hon vill att DU ska känna dig som hemma.

"Jag tackar ödmjukast för att jag får vara en del av denna betydelsefulla vecka. Från djupet av mitt hjärta är detta en hyllning till människors lika värde ♥" - Lisa Huhta

 

 
Kuvausteksti

My Favorite Piece

 My Favorite Piece är ett återvinnande designföretag grundat i Kemi 2013. I produkturvalet för närvarande ingår smycken gjorda av återvunnet skinn och plast och pistachenötsskal.

Företagets bärande idé är att ta fram smycken som dess bärare upplever är deras favoritsmycken.

My Favorite Piece är ett finsk företag som inte utnyttjar låglöneländer som underleverantörer i framställningen.

My Favorite Piece produkter har tagits fram och framställts med kärlek utan exploatering. De kostar mer än utlandsproducerade motsvarande smycken, men produktens ursprung och produktionskedja går att följa upp och innehåller inga hemligheter. Alla produkter är gjorda för hand.

Företaget arbetar i all sin verksamhet efter en ”zero waste”-princip och tillämpar ett etiskt och ekologiskt tänkande i sitt arbete.

Ett litet mikroföretag värnar självklart alltid om de små och deltar därför med gåvor och i olika kampanjer för att bl.a. stödja minoriteters rättigheter så som återigen under evenemanget BorderPride. Alla har rätt till likaberättigande och frihet. Alla har rätt till kärlek.

2018 års Pride-smycke är framtaget ur denna värdegrund och en del av vinsten kommer att skänkas till Meri-Lapin Seta rf.

 
Kuvausteksti
Image

Sponsring med pengar

Insinööritoimisto 3D Hacklin Oy

Socionomerna AB